Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

43.İstanbul Film Festivali’nin Programı Belli Oldu

43.İstanbul Film Festivali’nin Programı Belli Oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 43'üncüsü düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

 

Haber: Rukiye Pürcü

 

The Marmara Hotel Taksim’de yapılan basın toplantısında İKSV Genel Müdürü Görgün Taner İstanbul’da 6 sinemada gösterim yapılacağını aktardı. Bununla birlikte Taner "Genç izleyici kitlesi için son birkaç senedir Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamamız var. Bu sene de yine 20 liradan 25 bin festival bileti gençlere sahiplendirilecek." dedi.

Festival 132 uzun ve 12 kısa metrajlı filmden oluşacak olup konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, konserler ve özel etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Onur Ödüllerinin sahipleri Usta oyuncu Meral Orhonsay ile sinemacı Engin Ayça oldu. Ödülleri 16 Nisan'da açılış töreninde takdim edilecek. Dünya sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Wim Wenders festivalin onur konuğu olarak ilk kez İstanbul’a gelecek olup festival kapsamında bir söyleşi yapacak ve üç filmi; "Anselm", "Alice Kentlerde" ve "Perfect Days" (Mükemmel Günler) izleyiciyle buluşacak.

Japonya’nın en tanınmış ve saygın erkek oyuncularından Koji Yakusho'nun da yer alacağı festivalde, davetli oyuncu ve yönetmenler, film gösterimlerinin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Bunun yanı sıra 43. İstanbul Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma, Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması Genç Ustalar ve Seyfi Teoman En İyi İlk Film ödülü için yarışacak filmler açıklandı. Uluslararası yarışmanın başkanlığını Yeni Zelandalı oyuncu Kerry Fox üstlenirken Ulusal yarışmada 10 dalda ödül verilecek ve başkanlığını Yönetmen, senarist ve yapımcı Aslı Özge yapacak.

Festival filmleri Beyoğlu'nda Atlas 1948 ve Beyoğlu Sineması, Şişli'de CineWAM Premium+ City's Nişantaşı ve Kadıköy'de Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi'nde izlenebilecek.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

               Bantmag