Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Aşkın Dili Evrensel: Romeo ve Juliet İki Ülkeyi Birleştiriyor!

Shakespeare’in ölümsüz aşklarının hikâyesi, Türkiye ve Yunanistan’da sahneye taşınıyor. Devlet Tiyatroları ve Pire Şehir Tiyatrosu’nun ortak yapımı olan “Romeo ve Juliet”, 19 Nisan 2024’te Ankara’da prömiyer yapacak. Oyun, 16 Mayıs 2024’te de Atina’da izleyiciyle buluşacak.
Haber: Betül ŞENSOY
Üç Dilde Bir Aşk Hikayesi:

Oyun, Türkçe, Yunanca ve İngilizce olmak üzere üç dilde sahnelenecek. Bu sayede iki ülkenin sanatçıları ve izleyicileri, Shakespeare’in evrensel aşk hikayesini farklı dillerde deneyimleme şansı bulacak. Yönetmenliğini, Yunan tiyatro yönetmeni Yannis Kokkos’un üstlendiği oyunun prodüksiyonunda iki ülkenin tiyatro sanatçıları birlikte yer alıyor. Bu ortak yapım, Türkiye ve Yunanistan arasındaki kültürel iş birliğine de katkıda bulunacak.

Kostümler ve dekorlar, her iki ülkenin kültürünü de yansıtacak şekilde tasarlandı. Bu sayede izleyiciler hem Shakespeare’in dünyasına hem de Türkiye ve Yunanistan’ın kültürel zenginliklerine bir pencere açacak.

Romeo ve Juliet hikâyesi nefretin ve önyargıların yıkıcı etkisine karşı sevginin birleştirici gücünü vurguluyor. Bu ortak yapımın da iki ülke arasındaki dostluğu ve barışı pekiştirmesi ve kalıcı bir kültürel köprü oluşturması umut ediliyor.

Romeo ve Juliet’in bu özel yapımı, iki ülkeyi bir araya getiren ve sevginin evrensel dilini kutlayan bir sanat şöleni olacak. Bu eşsiz deneyimi kaçırmayın!

KAYNAK: NTV Haber