Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Denis Villeneuve, “Dune Bölüm: 3” için Tek Şartını Açıkladı: “Ancak İkinci Filmden Daha İyi Olacaksa Bunu Yaparım”

Denis Villeneuve, “Dune Bölüm: 3” için Tek Şartını Açıkladı: “Ancak İkinci Filmden Daha İyi Olacaksa Bunu Yaparım”

Dune Bölüm: 2' nin gördüğü yoğun ilgi, bir süre ara vermek isteyen Denis Villeneuve'ün fikrini değiştirmiş gibi görünüyor. Villeneuve, Dune: Messiah'ın senaryosunu yazmaya başladığını açıkladı.

Haber: Özge ŞAHİN

Heyecanla beklenen Dune: Bölüm 2’nin sinemalarda yaygın dağıtıma girmesi 1 Mart'ta gerçekleşecek olsa da az sayıda salonda filmin özel gösterimleri düzenlenmeye başladı. Öte yandan filmin Londra, Paris gibi şehirlerde düzenlenen galalarında da bazı basın mensupları filmi izleme şansı yakaladı. Dune: Bölüm 2'yi vizyon tarihinden önce izleme şansı yakalayanların paylaştığı ilk yorumlar, son yılların en iyi bilim-kurgu filmlerinden biri ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

 

Film hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden övgüler alıyor. Dahası bu övgülerin de etkisiyle filmin gişede de iyi bir performans sergilemesi bekleniyor. Daha Dune: Bölüm: 2 çıkmadan oluşan bu heyecan ve takdir, Dune ekibini bir sonraki film için daha da heveslendirmiş görünüyor.

 

Denis Villeneuve, Dune Messiah ile Dune Üçlemesini Tamamlayacak

Frank Herbert'ın efsanevi serisini başarıyla beyazperdeye uyarlayan Denis Villeneuve, serinin ikinci kitabı olan Dune Messiah'ı da sinemaya uyarlayıp üçlemesini tamamlamak istediğini daha önce defalarca dile getirmişti. Ancak yönetmen son dönemde verdiği demeçlerde, Dune Messiah'ı çekmek için çöle dönmeden önce bir süre ara verme niyetinde olduğunu belirtmişti. Ne var ki Dune 2'nin gördüğü büyük ilgi Villeneuve'ün fikrini değiştirmiş gibi görünüyor.

 

Villeneuve, bu hafta verdiği bir röportajda Dune: Messiah'ın senaryosu üzerinde çalışmaya başladıklarını açıkladı. İzleyicilerin yeni filme gösterdiği ilginin kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen Villeneuve, Dune Bölüm: 3'ün senaryosunu yazmaya başladığını belirtti. 

Yönetmen Denis Villeneuve üçüncü film için senaryo üzerinde çalıştığını açıkladı.  Filmin yapım şirketi de projeye yeşil ışık yaktı. Fakat henüz Warner Bros. & Discovery'den resmi onay gelmedi.

Villeneuve seriyi Frank Herbert'in "Dune Messiah" adlı kitabını uyarlayarak üçleme şeklinde tamamlamak istiyor.  Bu kitap ilk romanın olaylarından on iki yıl sonrasını konu alıyor. Başka bir projeye geçmeyi planladığı için üçüncü filmin çekimlerinin başlaması biraz zaman alabilir.

 

 

 

 

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/amp/dune-3-senaryo-yazim-asamasina-gecti--174648

 

Kaynak https://www.youtube.com/watch?v=iEPFc8JeJg8

 

https://twitter.com/SolaceCinema/status/1762187231647641885